Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

bitki wołowe z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

podawać z ryżem i dużą ilością zieleniny

bitki wołowe z papryką

Składniki:

bitki wołowe z papryką

 

 

Sposób przygotowania:

bitki wołowe z papryką
Mięso wołowe opłukać osączyć, pokroić na plastry i zbić tłuczkiem. Następnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć bitki z obu stron. Podpieczone mięso przełożyć do rondla, wlać wody i dusić do miękkości. Paprykę umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Paprykę i cebulę pod koniec duszenia dodać do mięsa, dusić jeszcze 15 minut. Do sosu można dodać 1/2 kostki mięsnej.