Bitki z indyka

Indyk, Mięsa « poprzedni | następny »
luna19

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 2
Bitki z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Indyk namoczony w mleku przypomina mi cielęcinę


trudność: łatwe
czas:

Bitki z indyka - SKŁADNIKI:

Bitki z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić w plastry, rozbić młotkiem, mleko wymieszać z miodem i papryką, polać i ułożyć warstwami mięso i odstawić na godzinę. Bułkę tartą wsypać na talerzyk rękami wetrzeć majeranek i oregano, dodać pieprz i sól, wymieszać. Ugotować ziemniaki i przygotować sałatkę, ja podałam obiad z sałatką z buraczków. Plastry mięsa wyjmować z mleka i panierować w bułce tartej z przyprawami. Smażyć na tłuszczu z obu stron. po 3-4 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bitki z indyka (strona 1 z 1)  
MagdaMM

MagdaMM

2013-02-12 22:01
Pyszne i pięknie podane...5..:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Gulasz indyczy z kaszą Mięsny warkocz chlebowy Filet z ziołami
Pierś z indyka w sosie porowo-śmietanowym Potrawka z indyka i kurczaka Dyniowe leczo z indykiem
Zupa gulaszowa z dynią i pieczarkami Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim Pieczeń z indyka z żurawiną i camembertem
Grillowany filet z indyka w pomidorach - na ostro Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane