luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Bitki z indyka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Indyk namoczony w mleku przypomina mi cielęcinę

Bitki z indyka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Bitki z indyka

Sposób przygotowania:

Bitki z indyka

Mięso pokroić w plastry, rozbić młotkiem, mleko wymieszać z miodem i papryką, polać i ułożyć warstwami mięso i odstawić na godzinę. Bułkę tartą wsypać na talerzyk rękami wetrzeć majeranek i oregano, dodać pieprz i sól, wymieszać. Ugotować ziemniaki i przygotować sałatkę, ja podałam obiad z sałatką z buraczków. Plastry mięsa wyjmować z mleka i panierować w bułce tartej z przyprawami. Smażyć na tłuszczu z obu stron. po 3-4 min.

Redakcja poleca: