Bitki z indyka

Indyk, Mięsa « poprzedni | następny »
luna19

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 2
Bitki z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Indyk namoczony w mleku przypomina mi cielęcinę


trudność: łatwe
czas:

Bitki z indyka - SKŁADNIKI:

Bitki z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić w plastry, rozbić młotkiem, mleko wymieszać z miodem i papryką, polać i ułożyć warstwami mięso i odstawić na godzinę. Bułkę tartą wsypać na talerzyk rękami wetrzeć majeranek i oregano, dodać pieprz i sól, wymieszać. Ugotować ziemniaki i przygotować sałatkę, ja podałam obiad z sałatką z buraczków. Plastry mięsa wyjmować z mleka i panierować w bułce tartej z przyprawami. Smażyć na tłuszczu z obu stron. po 3-4 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bitki z indyka (strona 1 z 1)  
MagdaMM

MagdaMM

2013-02-12 22:01
Pyszne i pięknie podane...5..:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Kotlety mielone w waflu Burger Low Carb Dietetycznie Indyk w sosie rodzynkowym
Roladki z indyka z kaszą gryczaną Pieczone pałki indycze Pieczeń mielona z indyka z zieloną soczewicą
Naleśnikowe zawijasy z indykiem i warzywami Pieczony filet indyczy Sałatka z indyka z ananasem
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem Filet z indyka nadziewany suszonymi pomidorami Filet z indyka w oliwkowo-ziołowym sosie

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane