Bitki z indyka

Indyk, Mięsa « poprzedni | następny »
luna19

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 2
Bitki z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Indyk namoczony w mleku przypomina mi cielęcinę


trudność: łatwe
czas:

Bitki z indyka - SKŁADNIKI:

Bitki z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić w plastry, rozbić młotkiem, mleko wymieszać z miodem i papryką, polać i ułożyć warstwami mięso i odstawić na godzinę. Bułkę tartą wsypać na talerzyk rękami wetrzeć majeranek i oregano, dodać pieprz i sól, wymieszać. Ugotować ziemniaki i przygotować sałatkę, ja podałam obiad z sałatką z buraczków. Plastry mięsa wyjmować z mleka i panierować w bułce tartej z przyprawami. Smażyć na tłuszczu z obu stron. po 3-4 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bitki z indyka (strona 1 z 1)  
MagdaMM

MagdaMM

2013-02-12 22:01
Pyszne i pięknie podane...5..:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Indyk w pieczarkowym wymiarze Grillowany indyk na szpinaku Faszerowane cukinie
Pulpety indycze w warzywach Kasza gryczana z mięsem i pieczarkami, gryczotto Dietetyczne roladki z indyka z marchewką
Grillowany filet z indyka na rajskiej wyspie Kotlety mielone w waflu Burger Low Carb Dietetycznie
Indyk w sosie rodzynkowym Roladki z indyka z kaszą gryczaną Pieczone pałki indycze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane