Bitki z indyka

Indyk, Mięsa « poprzedni | następny »
luna19 - Przepis na: Bitki z indyka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 572
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Bitki z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Indyk namoczony w mleku przypomina mi cielęcinę


trudność: łatwe
czas:

Bitki z indyka - SKŁADNIKI:

Bitki z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Mięso pokroić w plastry, rozbić młotkiem, mleko wymieszać z miodem i papryką, polać i ułożyć warstwami mięso i odstawić na godzinę. Bułkę tartą wsypać na talerzyk rękami wetrzeć majeranek i oregano, dodać pieprz i sól, wymieszać. Ugotować ziemniaki i przygotować sałatkę, ja podałam obiad z sałatką z buraczków. Plastry mięsa wyjmować z mleka i panierować w bułce tartej z przyprawami. Smażyć na tłuszczu z obu stron. po 3-4 min.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bitki z indyka (strona 1 z 1)  
MagdaMM

MagdaMM
offline

2013-02-12 22:01
Pyszne i pięknie podane...5..:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka
Szaszłyki z indyka z kiełkami Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara
Taco z indykiem i pomidorem Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym
Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym Pieczeń z indyka z kaszą jaglaną i szpinakiem Szaszłyki czosnkowe

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane