Bitki z indyka.

Indyk « poprzedni | następny »
elutka - Przepis na: Bitki z indyka. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 128
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Bitki z indyka.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bitki z indyka.


trudność: średne
czas:

Bitki z indyka. - SKŁADNIKI:

  • Filet z indyka (20 dkg),
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • mąka,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka (lub ostra - jak kto woli),
  • vegeta,
  • tłuszcz do pieczenia,
  • ziemniaki,
  • olej.

Bitki z indyka. - PRZYGOTOWANIE:

Filet umyć. Tłuczkiem ubić mięso na kawałki, posypać przyprawami podanymi powyżej obtocz w mące w jajku i bułce tartej. Piec na patelni na dowolnym tłuszczu(może być margaryna) na złoty kolor. Z obranych ziemniaków kroimy frytki i pieczemy we frytkownic, w gorącym oleju do miękkości. (Mogą być frytki mrożone, wtedy pieczemy je w piekarniku około 20 min. w temp. 220*)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bitki z indyka.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka
Szaszłyki z indyka z kiełkami Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara
Taco z indykiem i pomidorem Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym
Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym Pieczeń z indyka z kaszą jaglaną i szpinakiem Szaszłyki czosnkowe

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane