Bitki z indyka.

Indyk « poprzedni | następny »
elutka - Przepis na: Bitki z indyka. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 128
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Bitki z indyka.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bitki z indyka.


trudność: średne
czas:

Bitki z indyka. - SKŁADNIKI:

  • Filet z indyka (20 dkg),
  • jajko,
  • bułka tarta,
  • mąka,
  • sól,
  • pieprz,
  • papryka słodka (lub ostra - jak kto woli),
  • vegeta,
  • tłuszcz do pieczenia,
  • ziemniaki,
  • olej.

Bitki z indyka. - PRZYGOTOWANIE:

Filet umyć. Tłuczkiem ubić mięso na kawałki, posypać przyprawami podanymi powyżej obtocz w mące w jajku i bułce tartej. Piec na patelni na dowolnym tłuszczu(może być margaryna) na złoty kolor. Z obranych ziemniaków kroimy frytki i pieczemy we frytkownic, w gorącym oleju do miękkości. (Mogą być frytki mrożone, wtedy pieczemy je w piekarniku około 20 min. w temp. 220*)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bitki z indyka.  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Indyk
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Siekane indycze kotleciki z oscypkiem i dymką Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie
Sznycle z indyka w otrębach wg Zub3r'a Cevapcici z indyka Szaszłyki z indyka z kiełkami
Potrawka z indyka z cukinią Szynka z indyka z szynkowara Taco z indykiem i pomidorem
Quiche z indykiem i burakami Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Filet z indyka pod sosem marchwiowo-pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane