Bitki z indyka z porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Bitki z indyka z porem

Składniki:

Bitki z indyka z porem

 

  • 0,5 kg filet z indyka,
  • 0,25 kg por,
  • 10 dkg Białe winogrona,
  • olej do smażenia,
  • 1 szklanka śmietana,
  • 2 łyżki mąka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku przyprawa do kurczaka Prymat,
  • 0,25 litra woda

Sposób przygotowania:

Bitki z indyka z porem
Umyte por pokroić w plasterki,umyty winogrona na połowy,pozbawić je pestek.Filet pokroić na plastry, każdy lekko rozbić, posypać przyprawą do kurczaka i wstawić na 15 minut do lodówki. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć, na tłuszcz wrzucić por, obsmażyć. Włożyć mięso, podlać wodą i dusić do miękkości indyka. Mąkę wymieszać ze śmietaną, wlać do mięsa, wymieszać, wrzucić winogrona, przyprawić przyprawami do smaku.