IwaG2

IwaG2

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

bitki z królika w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

dobre na niedzielny obiad

bitki z królika w sosie

Składniki:

bitki z królika w sosie

 

  • mieso z królika (comber)
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sok cytrynowy
  • 30 dag pieczarek,
  • kilka listków pieruszki natki
  • 1/2 łyżki oliwy
  • 4 łyżki umytej posiekanej naci pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • trochę mąki i śmietany

 

Sposób przygotowania:

bitki z królika w sosie
Mieso z królika oddzielamy od kości, kroimy na porcje i tłuczemy (jak schabowe). czosnek wyciskam i łącze z solą i nacieram swoje bitki i kropie sokiem z cytryny. Następnie na patelni z tłuszczem obrumieniam je i przekładam do rądelka z wodą wegetą (przyprawy wedle smaku) dusić pod przykryciem pieczarki oczyszczam kroje i przegotowuję następnie odcedzone dodaję do bitek i do miękkości czekam na koniec śmietaę rozrabiam z mąką żeby był zawiesisty sos i podaje na półmisku z sosemi przybieram natką pietruszki do okoła układam ugotowane ziemniaki i robię surówkę z pomidorów lub inną

Tagi:

bitki mięso