Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Bitki z piersi kaczki w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dobre smaczne danie z kaczki

Bitki z piersi  kaczki w sosie własnym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Bitki z piersi kaczki w sosie własnym

Sposób przygotowania:

Bitki z piersi kaczki w sosie własnym

Pierś umyć,osuszyć,zdjąć skórę i pokroić na szerokie paski. Rozbić tłuczkiem na kotlety.Mięso posolić ,popieprzyć świeżo zmielonym pieprzem i obtoczyć w mące.Na rozgrzanej patelni z tłuszczem usmażyć kotleciki na rumiany kolor.Podlać wodą i dusić około pół godziny.W razie potrzeby na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.Podawać z ziemniakami posypanymi posiekaną natką pietruszki.