bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Bliny mazurskie z dyni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo ciekawy pomysł... na coś smacznego. Polecam.

Bliny mazurskie z dyni

Składniki:

Bliny mazurskie z dyni

 

  • mąki, Z jaja, l dag cukru, 3 g soli, proszek do pieczenia, tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Bliny mazurskie z dyni
Dynię obrać, pokrajać w kawałki i ugotować do miękkości, a następnie przetrzeć przez sito. Masę włożyć w miskę i zalać gorącym mlekiem, do¬dać masło, cukier i sól, po czym postawić w chłodnym miejscu. Gdy zupełnie ostygnie, dodać dobrze ubite jaja, mąkę pszenną z łyżką proszku do pieczenia, starannie wymieszać i smażyć na patelni, aż się dobrze po obu stronach przyrumienia.