Bliny rosyjskie

mycha - Przepis na: Bliny rosyjskie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Bliny rosyjskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne, puszyste bliny z kuchni rosyjskiej


trudność: łatwe
czas:

Bliny rosyjskie - SKŁADNIKI:

Bliny rosyjskie - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozpuszczam w 100ml mleka, dodaje pozostałe składniki. Energicznie mieszam łyżką, bądź też mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykrywam ciasto i odstawiam w ciepłe miejsce na około 1 godzinę (aby urosło). To ważne, ponieważ dzięki temu ciasto będzie puszyste.
Nagrzewam patelnię, wlewam odrobinkę oleju-bliny nie mają pływać w tłuszczu, należy dać tylko tyle, aby ciasto nie przywierało do patelni. Łyżką nalewam partie ciasta i smażę małe placuszki - rozmiaru spodka. Do czasu podania trzymam pod przykryciem.
Podaje z cukrem pudrem i ulubioną konfiturą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bliny rosyjskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia rosyjska
Bliny z wędzonym chalibytem Rassolnik czyli zupa ogórkowa po rosyjska Mięso mielone po rosyjsku
Śledzik pod futerkiem Bliny z kurkami i śmietaną Krusztadki rosyjskie2
Pielmieni, rosyjskie pierożki z mięsem Pluszki czyli bułeczki rosyjski Kulicz, czyli rosyjska baba wielkanocna.
Boeuf Stroganoff Rosyjska zupa Szczi Kulicz

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane