Bliny rosyjskie

mycha - Przepis na: Bliny rosyjskie offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2120
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Bliny rosyjskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne, puszyste bliny z kuchni rosyjskiej


trudność: łatwe
czas:

Bliny rosyjskie - SKŁADNIKI:

Bliny rosyjskie - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozpuszczam w 100ml mleka, dodaje pozostałe składniki. Energicznie mieszam łyżką, bądź też mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykrywam ciasto i odstawiam w ciepłe miejsce na około 1 godzinę (aby urosło). To ważne, ponieważ dzięki temu ciasto będzie puszyste.
Nagrzewam patelnię, wlewam odrobinkę oleju-bliny nie mają pływać w tłuszczu, należy dać tylko tyle, aby ciasto nie przywierało do patelni. Łyżką nalewam partie ciasta i smażę małe placuszki - rozmiaru spodka. Do czasu podania trzymam pod przykryciem.
Podaje z cukrem pudrem i ulubioną konfiturą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bliny rosyjskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia rosyjska
Rassolnik czyli zupa ogórkowa po rosyjska Mięso mielone po rosyjsku Śledzik pod futerkiem
Bliny z kurkami i śmietaną Krusztadki rosyjskie2 Pielmieni, rosyjskie pierożki z mięsem
Pluszki czyli bułeczki rosyjski Kulicz, czyli rosyjska baba wielkanocna. Boeuf Stroganoff
Rosyjska zupa Szczi Kulicz Kupterma - przysmak kuchni tatarskiej

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane