Bliny rosyjskie

mycha

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 4
Bliny rosyjskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne, puszyste bliny z kuchni rosyjskiej


trudność: łatwe
czas:

Bliny rosyjskie - SKŁADNIKI:

Bliny rosyjskie - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozpuszczam w 100ml mleka, dodaje pozostałe składniki. Energicznie mieszam łyżką, bądź też mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykrywam ciasto i odstawiam w ciepłe miejsce na około 1 godzinę (aby urosło). To ważne, ponieważ dzięki temu ciasto będzie puszyste.
Nagrzewam patelnię, wlewam odrobinkę oleju-bliny nie mają pływać w tłuszczu, należy dać tylko tyle, aby ciasto nie przywierało do patelni. Łyżką nalewam partie ciasta i smażę małe placuszki - rozmiaru spodka. Do czasu podania trzymam pod przykryciem.
Podaje z cukrem pudrem i ulubioną konfiturą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bliny rosyjskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia rosyjska
Rosyjskie bliny gryczane Barszcz małorosyjski Bliny z wędzonym chalibytem
Rassolnik czyli zupa ogórkowa po rosyjska Mięso mielone po rosyjsku Śledzik pod futerkiem
Bliny z kurkami i śmietaną Krusztadki rosyjskie2 Pielmieni, rosyjskie pierożki z mięsem
Pluszki czyli bułeczki rosyjski Kulicz, czyli rosyjska baba wielkanocna. Boeuf Stroganoff

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane