Bliny rosyjskie

mycha

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 4
Bliny rosyjskie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne, puszyste bliny z kuchni rosyjskiej


trudność: łatwe
czas:

Bliny rosyjskie - SKŁADNIKI:

Bliny rosyjskie - PRZYGOTOWANIE:

Drożdże rozpuszczam w 100ml mleka, dodaje pozostałe składniki. Energicznie mieszam łyżką, bądź też mikserem. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Przykrywam ciasto i odstawiam w ciepłe miejsce na około 1 godzinę (aby urosło). To ważne, ponieważ dzięki temu ciasto będzie puszyste.
Nagrzewam patelnię, wlewam odrobinkę oleju-bliny nie mają pływać w tłuszczu, należy dać tylko tyle, aby ciasto nie przywierało do patelni. Łyżką nalewam partie ciasta i smażę małe placuszki - rozmiaru spodka. Do czasu podania trzymam pod przykryciem.
Podaje z cukrem pudrem i ulubioną konfiturą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bliny rosyjskie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia rosyjska
Barszcz małorosyjski Bliny z wędzonym chalibytem Rassolnik czyli zupa ogórkowa po rosyjska
Mięso mielone po rosyjsku Śledzik pod futerkiem Bliny z kurkami i śmietaną
Krusztadki rosyjskie2 Pielmieni, rosyjskie pierożki z mięsem Pluszki czyli bułeczki rosyjski
Kulicz, czyli rosyjska baba wielkanocna. Boeuf Stroganoff Rosyjska zupa Szczi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane