agnieszka230607@wp.p

agnieszka230607@wp.p

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Blok czekoladowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Blok czekoladowy z herbatnikami i rodzynkami.

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 0,5 szklanki wody,
  • 1 kostka margaryny,
  • 3łyżki kakao,
  • 1 szklanka cukru,
  • 4 paczki herbatników,
  • ok 100 g rodzynek,
  • 0,5 kg mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
margarynę rozpuścić w garnku dodać do tego wodę cukier i kakao - tylko żeby się nie zagotowało. Następnie dodać mleko w proszku, a to wszystko wymieszać mikserem. Jak będzie twardawe wrzucić do tego pokruszone wcześniej herbatniki i rodzynki. Powstałą czekoladę włożyć do formy wyłożonej papierem aluminiowym i odstawić do lodówki. Życzę smacznego