Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Czy twoje dzieci lubią słodkości i lubią ci pomagać w kuchni? Zaproś je do wspólnej zabawy.

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 1 kostka margaryna,
  • 1\2 szklanki woda,
  • 2 szklanki cukier,
  • 5 łyżek kakao,
  • 1\2 kg mleko w proszku,
  • do smaku bakalie,
  • trochę pokruszone herbatniki

 

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Wodę , cukier i margarynę zagotować.
Następnie mleko w proszku i kakao razem wymieszać następnie ciągle mieszając wlewamy zagotowaną wodę z cukrem i tłuszczem.
Do gładkiej masy dodać bakalie i pokruszone herbatniki, wymieszać.
Foremkę keksową wysmarować tłuszczem i przełożyć do niej masę.
Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia i kroimy jak keks.

Tagi:

bakalie