MichalQl

MichalQl

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Blok czekoladowy. Biały lub ciemny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jest to przepis na blok czekoladowy (na zimno)

Blok czekoladowy. Biały lub ciemny

Składniki:

Blok czekoladowy. Biały lub ciemny

 

  • 3/4 szklanki wody
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/2 kostki margaryny
  • cukier waniliowy
  • kakao
  • mleko w proszku.

 

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy. Biały lub ciemny
Wstawić garnek na ogień i wlewać po kolei wszystkie składniki prócz mleka w proszku
Wszystko regularnie mieszając,wszystko na małym ogniu .
Po rozpuszczeniu wszystkich składników,trzeba ostudzić masę.i wsypać mleko w proszku. i wymieszać (Można dodać herbatniki,orzechy lub bakalie) wg własnych upodobań .
Wylać do keksówki bądź innej formy.
Następnie wstawić od lodówki aż stwardnieje.
Jeżeli chcemy uzyskać bialy blok po prostu nie dodajemy kakao