Błonnik w gumach do żucia

Sankom - to nowy na rynku błonnik dostępny po raz pierwszy w postaci rozpuszczalnych gum do żucia w różnych wariantach smakowych.

         
ocena: 2/5 głosów: 2
Błonnik w gumach do żucia
Dla miłośników jedzenia i smakoszy nigdy nie jest odpowiednia pora na odchudzanie. Latem chce się korzystać z wakacji i sezonowych pyszności. Jesienią zazwyczaj zajada się stres powrotu do szkoły, pracy, codziennych obowiązków. Zimą organizm sam domaga się większej dawki kalorii. Ponadto okres świąteczno-karnawałowy nie sprzyja odchudzaniu. No
i wreszcie wiosną przychodzi czas na refleksje przed wakacjami. Ale wtedy zazwyczaj okazuje się, że zbędnych kilogramów jest już za dużo...

Należy pamiętać jednak, że restrykcyjne diety i stosowanie typowych preparatów odchudzających może wyrządzić więcej szkody, niż pożytku. Takie odżywianie bywa stresujące i zazwyczaj nie dostarcza wszystkich niezbędnych składników odżywczych. Po zakończeniu diety wracamy do dawnych nawyków żywieniowych, a skutkiem tego jest na ogół efekt jojo.

Jak sobię zaoszczedzić stres związany z wahaniami wagi i w zdrowy sposób utrzymać prawidłową masę ciała przez cały rok?
Odpowiedzią dla wszystkich, którzy lubią dogodzić podniebieniu, a zarazem chcą utrzymać linię, może okazać się Sankom. Jest to nowy na rynku błonnik dostępny po raz pierwszy w postaci rozpuszczalnych gum do żucia w różnych wariantach smakowych. Sankom reguluje metabolizm, zaspokaja/eliminuje głód i jest pochodzenia naturalnego.

Sankom to smaczny zdrowy i przydatny smakołyk
mieszczący się w każdej, nawet najmniejszej damskiej torebce!

Sankom 12 kostek = ok. 16,00 Pln
Wersje smakowe:
-    Brzoskwiniowy z magnezem
-    Truskawkowy z witaminami A, C, E
-    Grejpfrutowy z ekstraktem
z zielonej herbaty
-    Czereśniowy z witaminą C
Sposób użycia – co najmniej szklanka wody po spożyciu 1 kostki

ZASTOSOWANIE SANKOM

ZAPEWNIA UCZUCIE SYTOŚCI
Inulina – błonnik pokarmowy zawarty w produktach Sankom posiada dziesięciokrotną zdolność do pęcznienia. Wypełnia w ten sposób układ pokarmowy i zmniejsza łaknienie. Dodatkowo, pokarm zawierający błonnik pozostaje w żołądku dłużej, co pozwala wyeliminować łaknienie na dłuższy czas.
Wspomaga także regulacyjną działalność wewnątrzwydzielniczą jelita grubego (wytwarzanie peptydów jelitowych). Są to swoiste białka jelitowe, które oddziałują na ośrodki uczucia głodu, apetytu i sytości ośrodkowego układu nerwowego.

ZAPOBIEGA NAPADOM „WILCZEGO GŁODU”
Błonnik pokarmowy spowalnia wchłanianie węglowodanów w jelitach oraz zapobiega zbyt szybkiemu przenikaniu glukozy do krwiobiegu. Dzięki temu nie dochodzi do gwałtownych zmian poziomu glukozy i insuliny we krwi, co z kolei zapobiega nagłym napadom głodu. Jest to szczególnie ważne w przypadku osób uprawiających intensywnie sport (zmiany poziomu glukozy we krwi mogą spowodować osłabienie podczas intensywnego treningu).  

WSPOMAGA METABOLIZM
Błonnik zapewnia prawidłową perystaltykę jelit (stymuluje ruchy jelit).  Przeciwdziała zaburzeniom trawienia, co może być niezwykle przydatne w czasie podróży. Pomaga
w równomiernym rozprowadzeniu treści pokarmowej w układzie pokarmowym, a tym samym przeciwdziała zaparciom (w szczególności w przypadku zmiany przyzwyczajeń żywieniowych). Wspomaga syntetyzowanie witamin i ułatwia przemiany metaboliczne (proteoliza, lipoliza, rozpad węglowodanów).

DBA O MIKROFLORĘ
Błonnik pokarmowy w postaci inuliny jest prebiotykiem, czyli  pożywką dla bifidobakterii i laktobakterii w jelitach. Ma w ten sposób korzystny wpływ na działanie jelit i stymuluje prawidłowy przebieg procesów trawienia.

ZAPEWNIA DETOKS
Błonnik wchłania i eliminuje kwasy żółciowe z jelit, co wspomaga aktywniejsze wytwarzanie kwasów żółciowych w wątrobie, a w konsekwencji – obniżenie poziomu cholesterolu we krwi.
Dzięki zwiększonej objętości, podczas przechodzenia przez jelita, błonnik wspomaga oczyszczanie ich ścianek i usuwanie toksycznych i szkodliwych substancji (w tym alergenów).  
Błonnik pokarmowy przyspiesza przesuwanie treści pokarmowej w jelitach  oraz przeciwdziała zaleganiu i fermentacji resztek pokarmowych w jelitach.

WSPOMAGA WCHŁANIANIE MAGNEZU
Bardzo często niedobór magnezu wywołany jest nie tylko przez brak czy zbyt małą zawartość magnezu w diecie, ale także przez niewystarczający stopień jego wchłaniania
w organizmie. Sankom może być idealnym rozwiązaniem dla kobiet w ciąży, szczególnie narażonym na niedobór tego pierwiastka.