Ankha

Ankha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Bób lekko podsmażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bób nie jest może najbardziej lekkostrawnym warzywem. Jednak gdy pojawia się na straganach trudno mu się oprzeć...

Bób lekko podsmażony

Składniki:

Bób lekko podsmażony

 

Sposób przygotowania:

Bób lekko podsmażony
Bób opłukać. wstawić do gotowania w osolonej wodzie. Gotować go do miękkości co trwa mniej więcej 20 minut. Po ugotowaniu i odcedzeniu obrać ziarenka, szczególnie te największe. Na szerokiej patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy, wrzucić bób i obrany czosnek. Podsmażać. W trakcie przyprawić ulubionymi przyprawami - u mnie były to sól, pieprz i nieco papryczki. Jeść póki gorące zaraz po zdjęciu z patelni.

Tagi:

bób