reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Bób pasteryzowny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Nawet nie wiecie, jakie było moje zaskoczenie, gdy w ubiegłym roku Pani z warzywniaka powiedziała mi, że bób nie zamraża a zaprawia!

Bób pasteryzowny

Składniki:

Bób pasteryzowny

 

 

  • 1 1/2 litra wody

 

 

  • 1 płaska łyżeczka cukru

Sposób przygotowania:

Bób pasteryzowny

przygotowanie

Bób pasteryzowny
Pasteryzujemy 3 krotnie po 15 minut w 24 godzinnych odstępach.

1 1/2 litra wody zagotowujemy z solą i cukrem. W osobnym garnku zagotowujemy wodę, wkładamy bób i parzymy przez 2 minuty. Odcedzamy i równo rozkładamy w wyparzonych słoikach, zalewamy przygotowaną zalewą, zakręcamy dokładnie słoiki. Pasteryzujemy trzykrotnie po 15 minut w 24 godzinnych odstępach. I gotowe:)


Tagi:

bób