MEssage

MEssage

Kucharz
[Przepisów: 4]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Bób poza sezonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bób pamięta najstarsze cywilizacje. Królował w starożytnym Rzymie i po dziś dzień pojawia się na włoskich talerzach w przeróżnych postaciach.

Bób poza sezonem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bób poza sezonem

 

Sposób przygotowania:

Bób poza sezonem
- Bób ugotować w osolonej wodzie. Gotować przez 5 minut - Bób po ugotowaniu odcedzić, zalać lodowatą wodą, obrać - Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Wyłożyć na talerz - Na tej samej patelni podsmażyć boczek i szynk. Wyłożyć na talerz i dodać cebulę z czosnkiem. - Na patelnię wylać pomidory. Dodać bób i dusić 3-5 minut. Przyprawić solą i pieprzem - Na talerzu rozłożyć rukolę, wyłożyć bób, a na wierzch boczek z szynką - Wszystko przyprószyć parmezanem.
Bób poza sezonem
Ugotuj bób
Bób poza sezonem
Podsmażone składniki
Bób poza sezonem
Bób w towarzystwie

Tagi:

szynka bób