Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

boczek i pory duszone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

zawierają tylko 170 kcal:):) smacznego:)

boczek i pory duszone

Składniki:

boczek i pory duszone

 

Sposób przygotowania:

boczek i pory duszone
Od porów odkroić te zielone części, umyć. Kroić je w półpierścienie. Położyć na patelni i krótko podsmażyć. Boczek pokroić w cieniutkie paseczki i smażyć na patelni (aż się stopi). Pomidory obrać, a następnie pokroić na tarce na ósemki. Doprawić solą. Potem dusić przez chwilę. Do tego wlać śmietanę i ugotować. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Gotową danie posypać serem. Pietruszkę posiekać i również posypać nią potrawę.