ANETKA1125

ANETKA1125

Kuchcik
[Przepisów: 11]

Boczek Irenki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wartość kaloryczna 1 porcji-660 kcal

Boczek Irenki

Składniki:

Boczek Irenki

 

Sposób przygotowania:

Boczek Irenki
Boczek natrzeć solą,pieprzem i plasterkami czosnku.Rozkroić wzdłuż,ale nie do końca,odchylić górną część ,tworząc duży prostokąt.
Posmarować rozmąconym jajkiem.
Papryki i cebulę pokroić w niewielką kostkę.Świeże grzyby oczyścić,mrożone rozmrozić i pokroić na małe kawałki.Grzyby i warzywa wymieszać,wyłożyć na boczek.Zwinąć w roladę,zaczynając od krótszego boku.Całość ciasno obwiązać nitką,po czym obtoczyć w przyprawie gyros.
Roladę piec w rękawie,aż będzie miękka { ok.2 godz} .Następnie ułożyć w wydrążonym chlebie i zapiekać 5-10 min. Roladę kroić razem z chlebem,najlepiej podawać na ciepło.