Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Boczek marynowany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Boczek marynowany w czosnku ma pyszny smak. Polecam wypróbować ten przepis każdemu miłośnikowi czosnku

Boczek marynowany

Składniki:

Boczek marynowany

 

 

Sposób przygotowania:

Boczek marynowany
1 ząbek czosnku rozgnieść z solą i natrzeć boczek, oprószyć pieprzem i zostawić w lodówce do następnego dnia. Następnie pokroić pozostały czosnek i jabłka w plasterki. W boczku naciąć rowki, wcisnąć na przemian jabłka i czosnek, posypać kminkiem i papryką, zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec w temp 180 stopni do miękkości.