Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Boczek parzony - peklowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny boczek parzony zapeklowany

Boczek parzony - peklowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Boczek parzony - peklowany

 

Sposób przygotowania:

Boczek parzony - peklowany
Do garnka wlewamy wodę, następnie dodajemy sól peklową, przeciśnięty czosnek, liście laurowe, ziele angielskie oraz majeranek, wszystko mieszamy, następnie dodajemy boczek i peklujemy go około 48h nakłuwając co kilka godzin. ja ze względu na zimową porę trzymałam wszystko na balkonie ale doskonale nadaje się do tego lodówka ;), Zaparzamy przez około 30 minut we wrzącej wodzie
Boczek parzony - peklowany
w garnku przygotowujemy zalewe do peklowania
Boczek parzony - peklowany
do wody dodajemy sól peklową oraz czosnek i ziele
Boczek parzony - peklowany
następnie nalezy dodać liście laurowe oraz majeranek
Boczek parzony - peklowany
wkłądamy boczek i peklujemy go przez minimum 48 h