zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1998]

Boczek pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszny pieczony boczuś...................

Boczek pieczony

Składniki:

Boczek pieczony

  • 2 kg świeżego boczku
  • 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka majeranku
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1/2 łyżeczki ziołowych ziarenek smaku

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony

Boczek( ja miałam bez skóry) umyć i osuszyć.
Natrzeć wszystkimi przyprawami i odstawić na 2 godziny.
Zwinąć w rulon,naciąć z wierzchu w kratkę, posypać majerankiem, ułożyć na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 1,5 godziny.