zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Boczek pieczony 2

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

coś do chleba domowego .........

Boczek pieczony 2

Składniki:

Boczek pieczony 2

 

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony 2
Boczek umyć, osuszyć. Posypać wszystkimi przyprawami. Na dno naczynia do marynowania ( najlepiej rozmiarów boczku ) nalać cienką warstwę octu balsamicznego. ułożyć boczek i na nim ułożyć kawałki cebuli. Górę boczku również skropić octem balsamicznym, naczynie z boczkiem przykryć folią spożywczą i wstawić do marynowania na około 10 godzin. Po tym czasie piec boczek w temperaturze 170 stopni przez 1 - 1,10 godz.