Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Boczek pieczony - najprostszy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mięsa pieczone w rękawie foliowym do pieczenia to najprostsze co można zrobić .

Boczek pieczony - najprostszy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Boczek pieczony - najprostszy

 

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony - najprostszy
Z oleju i przypraw zrobić pastę i natrzeć nią boczek . Włożyć w zamykany pojemnik i zostawić w lodówce przez 24 godziny . Umieścić w rękawie foliowym, wlać wodę i zamknąć zapinką . Piec w rozgrzanym do 200 * C piekarniku przez 1,5 godziny.
Wyjąć . Rozciąć ostrożnie rękaw i zlać do jakiegoś naczynia sos z pieczenia .
Piekę zawsze większy kawałek. Część jemy na ciepło na obiad ( lub z pieczywem ) , resztę zostawiam na zimno do chleba , albo do zrobienia bigosu ( kapustę z grzybami zawsze mam zamrożoną .

Nie odcinam skórki przed pieczeniem bo mam potem lepszy sos . Zawsze można odkroić ją potem ( jest mięciutka i prawie sie rozpada ).
Boczek pieczony - najprostszy
Etap 1
Boczek pieczony - najprostszy
Etap 2
Boczek pieczony - najprostszy
Etap 3
Boczek pieczony - najprostszy
Etap 4