Strona główna Boczek pieczony w rękawie

Boczek pieczony w rękawie

Boczek « poprzedni | następny »
Konczi - Przepis na: Boczek pieczony w rękawie offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1212
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Boczek pieczony w rękawie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Domowe wyroby zawsze smakują najlepiej, mąż mój stawia swoje pierwsze kroki w tej dziedzinie .... na pierwsze rzuty poszły boczki


trudność: średne
czas:

Boczek pieczony w rękawie - SKŁADNIKI:

  • świeży boczek około 600 g
  • 5-6 łyżek oliwy
  • 4 - 5 łyżek zimnej przegotowanej wody
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1,5 - 2 łyżeczki soli do peklowania
  • rękaw do pieczenia

Boczek pieczony w rękawie - PRZYGOTOWANIE:

Boczek myjemy, osuszamy i wkładamy do naczynia dość płytkiego podobnej wielkości jak boczek, Wodę mieszamy razem z oliwą, dodajemy sól do peklowania oraz zioła prowansalskie i przeciśnięty czosnek, powstałą zalewą polewamy boczek i zostawiamy go na 24h w lodówce, Następnie wkładamy boczek do rękawa, podlewamy delikatnie wodą i pieczemy w nagrzanym o 200 stopni piekarniku przez około 50 minut, na koniec rozcinamy rękaw i zostawiamy boczek by się ładnie przyrumienił


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Boczek pieczony w rękawie (strona 1 z 1)  
zub3r

zub3r
offline

2012-12-29 21:43
aż mi ślinka leci
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Rolowany boczek z grzybami leśnymi Musztardowy boczek rolowany Kalafior faszerowany Eli
Pieczony boczek w słoikach Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Kresowy boczek z suszonym jabłkiem
Kurczak, boczek z warzywami Boczek Generała Mao Boczek z grilla marynowany w ketchupie
Aromatyczny boczek pieczony w marynacie Boczek pieczony Makaron w sosie śmietanowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane