Strona główna Boczek pieczony w rękawie

Boczek pieczony w rękawie

Boczek « poprzedni | następny »
Konczi - Przepis na: Boczek pieczony w rękawie offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1109
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Boczek pieczony w rękawie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Domowe wyroby zawsze smakują najlepiej, mąż mój stawia swoje pierwsze kroki w tej dziedzinie .... na pierwsze rzuty poszły boczki


trudność: średne
czas:

Boczek pieczony w rękawie - SKŁADNIKI:

  • świeży boczek około 600 g
  • 5-6 łyżek oliwy
  • 4 - 5 łyżek zimnej przegotowanej wody
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1,5 - 2 łyżeczki soli do peklowania
  • rękaw do pieczenia

Boczek pieczony w rękawie - PRZYGOTOWANIE:

Boczek myjemy, osuszamy i wkładamy do naczynia dość płytkiego podobnej wielkości jak boczek, Wodę mieszamy razem z oliwą, dodajemy sól do peklowania oraz zioła prowansalskie i przeciśnięty czosnek, powstałą zalewą polewamy boczek i zostawiamy go na 24h w lodówce, Następnie wkładamy boczek do rękawa, podlewamy delikatnie wodą i pieczemy w nagrzanym o 200 stopni piekarniku przez około 50 minut, na koniec rozcinamy rękaw i zostawiamy boczek by się ładnie przyrumienił


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Boczek pieczony w rękawie (strona 1 z 1)  
zub3r

zub3r
offline

2012-12-29 21:43
aż mi ślinka leci
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Szaszłyk z piersi kurczaka Cukiniowe łódeczki z chipsami z boczku Roladki drobiowe z bobem i boczkiem
Sałatka z bobu z boczkiem Kotlety rybne z kalafiorem i boczkiem  Boczek peklowany oparzony i upieczony
Pieczony boczek z ziemniaczkami i surówką Botwinka na boczku wędzonym z jajkiem Pomidorowy makaron z boczkiem i kiełbasą
Rolada boczkowa z indykiem Boczek w piwno- chrzanowej marynacie Boczek w miodzie i whisky

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane