Strona główna Boczek pieczony w rękawie

Boczek pieczony w rękawie

Boczek « poprzedni | następny »
Konczi - Przepis na: Boczek pieczony w rękawie offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1205
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Boczek pieczony w rękawie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Domowe wyroby zawsze smakują najlepiej, mąż mój stawia swoje pierwsze kroki w tej dziedzinie .... na pierwsze rzuty poszły boczki


trudność: średne
czas:

Boczek pieczony w rękawie - SKŁADNIKI:

  • świeży boczek około 600 g
  • 5-6 łyżek oliwy
  • 4 - 5 łyżek zimnej przegotowanej wody
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 1,5 - 2 łyżeczki soli do peklowania
  • rękaw do pieczenia

Boczek pieczony w rękawie - PRZYGOTOWANIE:

Boczek myjemy, osuszamy i wkładamy do naczynia dość płytkiego podobnej wielkości jak boczek, Wodę mieszamy razem z oliwą, dodajemy sól do peklowania oraz zioła prowansalskie i przeciśnięty czosnek, powstałą zalewą polewamy boczek i zostawiamy go na 24h w lodówce, Następnie wkładamy boczek do rękawa, podlewamy delikatnie wodą i pieczemy w nagrzanym o 200 stopni piekarniku przez około 50 minut, na koniec rozcinamy rękaw i zostawiamy boczek by się ładnie przyrumienił


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Boczek pieczony w rękawie (strona 1 z 1)  
zub3r

zub3r
offline

2012-12-29 21:43
aż mi ślinka leci
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Musztardowy boczek rolowany Kalafior faszerowany Eli Pieczony boczek w słoikach
Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Kresowy boczek z suszonym jabłkiem Kurczak, boczek z warzywami
Boczek Generała Mao Boczek z grilla marynowany w ketchupie Aromatyczny boczek pieczony w marynacie
Boczek pieczony Makaron w sosie śmietanowym Mielone z boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane