Boczek pieczony wg Izy

Boczek « poprzedni | następny »
iza.k offline

Szef Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 1
Boczek pieczony wg Izy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

wspaniały domowy boczek w aromatycznej marynacie


trudność: łatwe
czas:

Boczek pieczony wg Izy - SKŁADNIKI:

Boczek pieczony wg Izy - PRZYGOTOWANIE:

Boczek można upiec w rękawie do pieczenia bądź tak jak ja w prodiżu wtedy jest ładnie przypieczony. Na początku robimy marynatę. Czosnek rozgniatamy przez praskę dodajemy do niego majeranku, liść laurowy i sól. Ucieramy wszystko w moździerzu. Skórę boczku nacinamy w szachownice aby ładnie się przypiekła i jak kto woli ładnie odchodziła od mięsa po upieczeniu. Do prodiża wlewamy 2 łyżki oleju aby boczek na samym początku nie przywarł kładziemy boczek, który ówcześnie nasmarowaliśmy powstałą marynatą i rzucamy jeszcze kilka ziarenek ziela angielskiego. Wstawiamy boczek do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 1,5 godziny. Zapach przy pieczeniu niesamowity, a w smaku jeszcze bardziej.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Boczek pieczony wg Izy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Świąteczna rolada z boczku Majerankowy boczek Rolowany boczek z grzybami leśnymi
Musztardowy boczek rolowany Kalafior faszerowany Eli Pieczony boczek w słoikach
Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Kresowy boczek z suszonym jabłkiem Kurczak, boczek z warzywami
Boczek Generała Mao Boczek z grilla marynowany w ketchupie Aromatyczny boczek pieczony w marynacie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane