Boczek pieczony wg Izy

Boczek « poprzedni | następny »
iza.k - Przepis na: Boczek pieczony wg Izy offline

Szef Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Boczek pieczony wg Izy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

wspaniały domowy boczek w aromatycznej marynacie


trudność: łatwe
czas:

Boczek pieczony wg Izy - SKŁADNIKI:

Boczek pieczony wg Izy - PRZYGOTOWANIE:

Boczek można upiec w rękawie do pieczenia bądź tak jak ja w prodiżu wtedy jest ładnie przypieczony. Na początku robimy marynatę. Czosnek rozgniatamy przez praskę dodajemy do niego majeranku, liść laurowy i sól. Ucieramy wszystko w moździerzu. Skórę boczku nacinamy w szachownice aby ładnie się przypiekła i jak kto woli ładnie odchodziła od mięsa po upieczeniu. Do prodiża wlewamy 2 łyżki oleju aby boczek na samym początku nie przywarł kładziemy boczek, który ówcześnie nasmarowaliśmy powstałą marynatą i rzucamy jeszcze kilka ziarenek ziela angielskiego. Wstawiamy boczek do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 1,5 godziny. Zapach przy pieczeniu niesamowity, a w smaku jeszcze bardziej.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Boczek pieczony wg Izy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Musztardowy boczek rolowany Kalafior faszerowany Eli Pieczony boczek w słoikach
Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Kresowy boczek z suszonym jabłkiem Kurczak, boczek z warzywami
Boczek Generała Mao Boczek z grilla marynowany w ketchupie Aromatyczny boczek pieczony w marynacie
Boczek pieczony Makaron w sosie śmietanowym Mielone z boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane