Boczek pieczony wg Izy

Boczek « poprzedni | następny »
iza.k

Szef Kuchni
Przepisy: 33
zdjęcia: 1 z 1
Boczek pieczony wg Izy
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

wspaniały domowy boczek w aromatycznej marynacie


trudność: łatwe
czas:

Boczek pieczony wg Izy - SKŁADNIKI:

Boczek pieczony wg Izy - PRZYGOTOWANIE:

Boczek można upiec w rękawie do pieczenia bądź tak jak ja w prodiżu wtedy jest ładnie przypieczony. Na początku robimy marynatę. Czosnek rozgniatamy przez praskę dodajemy do niego majeranku, liść laurowy i sól. Ucieramy wszystko w moździerzu. Skórę boczku nacinamy w szachownice aby ładnie się przypiekła i jak kto woli ładnie odchodziła od mięsa po upieczeniu. Do prodiża wlewamy 2 łyżki oleju aby boczek na samym początku nie przywarł kładziemy boczek, który ówcześnie nasmarowaliśmy powstałą marynatą i rzucamy jeszcze kilka ziarenek ziela angielskiego. Wstawiamy boczek do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 1,5 godziny. Zapach przy pieczeniu niesamowity, a w smaku jeszcze bardziej.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Boczek pieczony wg Izy  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczek
Grillowany boczek w pikantnej marynacie Kapuśniak Eli na wędzonce Pieczona rolada boczkowa
Boczek faszerowany szynką i papryką Boczek domowy wg Gosi Wypasiona grochówka Eli
Gotowany boczek do chlebka Smarowidło babuni z wątróbką  Soczysty boczek
Pieczona rolada boczkowa Boczek pieczony na ostro Pasztet z papryką

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane