Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 320]

Boczek z czosnkiem i ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Domowa wędlina zawsze smakuje najlepiej. Pyszny i rumiany boczuś szczególnie zachwyci męską część rodziny.

Boczek z czosnkiem i ziołami

Składniki:

Boczek z czosnkiem i ziołami

 

Sposób przygotowania:

Boczek z czosnkiem i ziołami
1. Umyty i osuszony papierowym ręcznikiem boczek dokładnie natrzeć solą. Ponacinać nożem otwory i wcisnąć w nie pokrojony w plasterki czosnek. Wierzch mięsa natrzeć dokładnie pieprzem i ziołami. Układać dodatkowo jeszcze jeden posiekany ząbek czosnku. Włożyć na noc do lodówki, a najlepiej na dwie doby.

2. Mięso piec przez około 2 godziny w 190 stopniach od czasu do czasu polewając wytwarzającym się sokiem. Wystudzić, podawać jako domową wędlinę do pieczywa.

Tagi:

zioła boczek