zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Boczniak alla schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

panierowane boczniaki są smaczne

Boczniak alla schabowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczniak alla schabowy

 

Sposób przygotowania:

Boczniak alla schabowy
Przygotować boczniaki a potem jajka rozbełtać z przyprawami w miseczce lub innym naczyniu. Na talerz wsypać bułkę tartą a na patelnię wlać olej i rozgrzać go. Boczniaki zanurzać w rozmąconym jajku apotem panierować w bułce tartej i smażyć do miękkości grzybów na złoto brązowy kolor. Usmażone odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i podawać gorące np. z dodatkiem pikantnego ketchupu.
Boczniak alla schabowy
przygotwać boczniaki panerkę i jajka z przyprawami
Boczniak alla schabowy
opanierowane boczniaki smazyć na złoto brązowy kolor