Strona główna Boczniaki w śmietanie

Boczniaki w śmietanie

Boczniaki « poprzedni | następny »
Ania Hosz - Przepis na: Boczniaki w śmietanie offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 161
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Boczniaki w śmietanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Polecam boczniaki- świetnie zastąpią tradycyjne obiadowe potrawy mięsne...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Boczniaki w śmietanie - SKŁADNIKI:

Boczniaki w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Boczniaki umyć i pokroić w paski. Obsmażyć na maśle. Na odrobinie masła z dodatkiem oleju zeszklić piórka cebuli. Połączyć grzyby z cebulą i podlać wodą( około 1,5 szklanki). Dodać ziele angielskie, liścia laurowego, odrobinę gałki, sól i dusić na małym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, zabielić śmietanką rozmieszaną z mąką, doprawić pieprzem, zagotować i delektować się smakiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Boczniaki w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Jajecznica z boczniakami Sałatka z boczniakami i jajkiem Sałatka z boczniakami i kalafiorem
Boczniaki panierowane Sos z boczniaków Jajecznica z boczniakami
Kurczak z grzybami i makaronem soba Roladka z kurczaka na grillowanych boczniakach Papryka faszerowana ryżem,szpinakiem i boczniakami
Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Pieczony królik z boczniakami Potrawka z kurczaka z boczniakami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane