Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Boczniaki w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polecam boczniaki- świetnie zastąpią tradycyjne obiadowe potrawy mięsne...

Boczniaki w śmietanie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Boczniaki w śmietanie

Sposób przygotowania:

Boczniaki w śmietanie
Boczniaki umyć i pokroić w paski. Obsmażyć na maśle. Na odrobinie masła z dodatkiem oleju zeszklić piórka cebuli. Połączyć grzyby z cebulą i podlać wodą( około 1,5 szklanki). Dodać ziele angielskie, liścia laurowego, odrobinę gałki, sól i dusić na małym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, zabielić śmietanką rozmieszaną z mąką, doprawić pieprzem, zagotować i delektować się smakiem.
Boczniaki w śmietanie
Cudowna
Boczniaki w śmietanie
Boczniaki w śmietanie 2

Zobacz film: Risotto grzybowe