Strona główna Boczniaki w śmietanie

Boczniaki w śmietanie

Boczniaki « poprzedni | następny »
Ania Hosz

Mistrz Kuchni
Przepisy: 166
zdjęcia: 1 z 3
Boczniaki w śmietanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Polecam boczniaki- świetnie zastąpią tradycyjne obiadowe potrawy mięsne...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Boczniaki w śmietanie - SKŁADNIKI:

Boczniaki w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Boczniaki umyć i pokroić w paski. Obsmażyć na maśle. Na odrobinie masła z dodatkiem oleju zeszklić piórka cebuli. Połączyć grzyby z cebulą i podlać wodą( około 1,5 szklanki). Dodać ziele angielskie, liścia laurowego, odrobinę gałki, sól i dusić na małym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, zabielić śmietanką rozmieszaną z mąką, doprawić pieprzem, zagotować i delektować się smakiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Boczniaki w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Boczniak królewski z czosnkiem niedźwiedzim Pizza z boczniakami, kurczakiem i rukwią Pęczotto Eli na bogato
Udka w sosie z boczniakami Kotleciki gryczane z boczniakami Boczniaki w chrupiącej panierce
Jajecznica z boczniakami Sałatka z boczniakami i jajkiem Sałatka z boczniakami i kalafiorem
Boczniaki panierowane Sos z boczniaków Jajecznica z boczniakami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane