Strona główna Boczniaki w śmietanie

Boczniaki w śmietanie

Boczniaki « poprzedni | następny »
Ania Hosz

Mistrz Kuchni
Przepisy: 166
zdjęcia: 1 z 3
Boczniaki w śmietanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Polecam boczniaki- świetnie zastąpią tradycyjne obiadowe potrawy mięsne...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Boczniaki w śmietanie - SKŁADNIKI:

Boczniaki w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Boczniaki umyć i pokroić w paski. Obsmażyć na maśle. Na odrobinie masła z dodatkiem oleju zeszklić piórka cebuli. Połączyć grzyby z cebulą i podlać wodą( około 1,5 szklanki). Dodać ziele angielskie, liścia laurowego, odrobinę gałki, sól i dusić na małym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, zabielić śmietanką rozmieszaną z mąką, doprawić pieprzem, zagotować i delektować się smakiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Boczniaki w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Pęczotto Eli na bogato Udka w sosie z boczniakami Kotleciki gryczane z boczniakami
Boczniaki w chrupiącej panierce Jajecznica z boczniakami Sałatka z boczniakami i jajkiem
Sałatka z boczniakami i kalafiorem Boczniaki panierowane Sos z boczniaków
Jajecznica z boczniakami Kurczak z grzybami i makaronem soba Roladka z kurczaka na grillowanych boczniakach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane