Strona główna Boczniaki w śmietanie

Boczniaki w śmietanie

Boczniaki « poprzedni | następny »
Ania Hosz - Przepis na: Boczniaki w śmietanie offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 161
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Boczniaki w śmietanie
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Polecam boczniaki- świetnie zastąpią tradycyjne obiadowe potrawy mięsne...


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Boczniaki w śmietanie - SKŁADNIKI:

Boczniaki w śmietanie - PRZYGOTOWANIE:

Boczniaki umyć i pokroić w paski. Obsmażyć na maśle. Na odrobinie masła z dodatkiem oleju zeszklić piórka cebuli. Połączyć grzyby z cebulą i podlać wodą( około 1,5 szklanki). Dodać ziele angielskie, liścia laurowego, odrobinę gałki, sól i dusić na małym ogniu około 25 minut. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki, zabielić śmietanką rozmieszaną z mąką, doprawić pieprzem, zagotować i delektować się smakiem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Boczniaki w śmietanie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Jajecznica z boczniakami Kurczak z grzybami i makaronem soba Roladka z kurczaka na grillowanych boczniakach
Papryka faszerowana ryżem,szpinakiem i boczniakami Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Pieczony królik z boczniakami
Potrawka z kurczaka z boczniakami Boczniaki z brokułem w sosie Kafirowy gulasz wołowy
Kotlety z boczniaków  Kasza z boczniakami Sałatka z boczniakami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane