Bogini wenus

krzyssiu_o1995 - Przepis na: Bogini wenus offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 348
Bogini wenus
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

bardzo dobre polecam wszystkim


trudność: średne
czas:

Bogini wenus - SKŁADNIKI:

  • ser biały zmielony, 1/2kg śnieżki, 2szt dżem brzoskwiniowy, 1słoiczek wiórki kokosowe, 100gram masło, 1/2kostki cukier

Bogini wenus - PRZYGOTOWANIE:

1. upiec biszkopt przekroić na pół.Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody,śmietanę ubić ze śnieżkami,dodać ser.Gdy galaretka ostygnie wymieszać z przygotowaną masą.Odstawić do lekkiego stężenia,gdy pianka zacznie tężeć wyłożyć na biszkopt, przykryć drugą częścią biszkopta.Wierzch posmarować dżemem brzoskwiniowym i posypać wiórkami(na patelni rozpuścić masło, dodać cukier ,wiórki i chwilę podsmażać)Jeżeli ktoś lubi bardzo soczysty i wilgotny biszkopt można dolny płat biszkopta nasączyć.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bogini wenus  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Wiśniowa fantazja Orzechowy z bezą Babka piernikowa
Rogaliki z marmoladą Ciasto  chmurka Sernik Tiramisu
Fale dunaju z gruszkami Lody podwójnie miętowe Semifreddo wiśniowe
Korzenne ciasteczka ze skórką pomarańczową Drożdżówki z dżemem jagodowym Lody czekoladowe z kremem nutella

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane