Shizunia

Shizunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 132]

Bogracz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobra zupa/gulasz zwany Borgacz

Bogracz

Składniki:

Bogracz

 

  • 50dkg piersi z kurczaka (może być inne mięso)
  • 1 cebula
  • 4 marchewki
  • 20dkg pieczarek
  • sól i pieprz
  • olej
  • 1 łyżka przecieru
  • 1 szklanka wywaru z warzyw
  • papryka w proszku
  • natka

Sposób przygotowania:

Bogracz
Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać pokrojone w paseczki mięso, gdy się zrumieni podlać wywarem, pokrojoną marchew, a po 10 minutach posiekane pieczarki. 1 łyżkę przecieru.

1 jajko wymieszać z mąką, zrobić lane ciasto. Wlać do zupy, zagotować i doprawić do smaku.

Smacznego