Bogracz tradycyjny

Babcia Halinka - autor przepisu Bogracz tradycyjny offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Bogracz tradycyjny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 50048

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku


trudność: łatwe
czas:

Bogracz tradycyjny - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wołowiny
  • 2 duże cebule
  • 5 pomidorów
  • 2 papryki
  • 40 dag ziemniaków
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1 łyżka przyprawy do gulaszu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Bogracz tradycyjny - PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku rozgrzać olej, zarumienić mięso, a następnie dodać cebulę razem z czosnkiem. Mięso podlać wodą i dusić na małym ogniu. Wsypać kminek i przyprawę do gulaszu. Pomidory obrać, pokroić w kostkę i także włozyć do garnka. Paprykę oczyścić z nasion i błon, podzielić na cienkie, krótkie paseczki i także wrzucić do mięsa. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W czasie duszenia bogracz uzupełniać wodą lub bulionem, a sos wymieszać z przecierem pomidorowym. Całość posypać solą, pieprzem i wymieszać. Podawać z pieczywem.



Komentarze do Bogracz tradycyjny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Koszyczek Wielkanocny Sałatka makaronowa z kurczakiem i szparagami Żurek  Wielkanocny z chrzanem
Mazurek Wielkanocny - Zająć Wielkanocny koszyczek drożdżowy Deser z biszkoptami,bitą śmietaną i dżemem
Zwierzaki cudaki Warzywne sajgonki w papierze ryżowym Warzywne szaleństwo z sushi
Warzywna zapiekanka zatopiona w wegańskim serze Puszysty jak chmurka omlet w towarzystwie warzyw Owocowy zawrót głowy z nutą cynamonu
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane