Bogracz tradycyjny

Babcia Halinka - Przepis na: Bogracz tradycyjny offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Bogracz tradycyjny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 50048

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku


trudność: łatwe
czas:

Bogracz tradycyjny - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wołowiny
  • 2 duże cebule
  • 5 pomidorów
  • 2 papryki
  • 40 dag ziemniaków
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1 łyżka przyprawy do gulaszu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Bogracz tradycyjny - PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku rozgrzać olej, zarumienić mięso, a następnie dodać cebulę razem z czosnkiem. Mięso podlać wodą i dusić na małym ogniu. Wsypać kminek i przyprawę do gulaszu. Pomidory obrać, pokroić w kostkę i także włozyć do garnka. Paprykę oczyścić z nasion i błon, podzielić na cienkie, krótkie paseczki i także wrzucić do mięsa. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W czasie duszenia bogracz uzupełniać wodą lub bulionem, a sos wymieszać z przecierem pomidorowym. Całość posypać solą, pieprzem i wymieszać. Podawać z pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bogracz tradycyjny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Roladki z piersi kurczaka z papryką i z szynką Mleczny koktajl z brzoskwiń Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami
Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką Pikantna kartoflanka Eli z groszkiem Barszcz czerwony Eli z fasolą
Tarta jabłecznik Pucharek pełen budyniu Bażant z sosem leśnym
Czekoladowe ciastka z Brandy Zupa z żółtej cukinii z marchewką Duszona marchewka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane