Bogracz tradycyjny

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Bogracz tradycyjny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 50048

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku


trudność: łatwe
czas:

Bogracz tradycyjny - SKŁADNIKI:

Bogracz tradycyjny - PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku rozgrzać olej, zarumienić mięso, a następnie dodać cebulę razem z czosnkiem. Mięso podlać wodą i dusić na małym ogniu. Wsypać kminek i przyprawę do gulaszu. Pomidory obrać, pokroić w kostkę i także włozyć do garnka. Paprykę oczyścić z nasion i błon, podzielić na cienkie, krótkie paseczki i także wrzucić do mięsa. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W czasie duszenia bogracz uzupełniać wodą lub bulionem, a sos wymieszać z przecierem pomidorowym. Całość posypać solą, pieprzem i wymieszać. Podawać z pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bogracz tradycyjny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Zrazy mielone z pieczarkami i serem Sernik na zimno warstwowy Tymiankowy sos grzybowy z duszonych grzybów
Śledź po gdańsku w białym winie i jabłuszku Prosty dżem jabłkowy Pierogi z masą makową
Sałatka  z kiełkami cebuli Koktajl ananasowy z białą czekoladą Spaghetti z pomidorami
Deser ryżowy z cynamonem Placki ziemniaczane z kapustą Ciasto Królowa Śniegu

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane