Bogracz tradycyjny

Babcia Halinka - Przepis na: Bogracz tradycyjny offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Bogracz tradycyjny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 50048

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku


trudność: łatwe
czas:

Bogracz tradycyjny - SKŁADNIKI:

  • 1 kg wołowiny
  • 2 duże cebule
  • 5 pomidorów
  • 2 papryki
  • 40 dag ziemniaków
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1 łyżka przyprawy do gulaszu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Bogracz tradycyjny - PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku rozgrzać olej, zarumienić mięso, a następnie dodać cebulę razem z czosnkiem. Mięso podlać wodą i dusić na małym ogniu. Wsypać kminek i przyprawę do gulaszu. Pomidory obrać, pokroić w kostkę i także włozyć do garnka. Paprykę oczyścić z nasion i błon, podzielić na cienkie, krótkie paseczki i także wrzucić do mięsa. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W czasie duszenia bogracz uzupełniać wodą lub bulionem, a sos wymieszać z przecierem pomidorowym. Całość posypać solą, pieprzem i wymieszać. Podawać z pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bogracz tradycyjny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Omlet na słodko polany sorbetem Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie
Warstwowa sałatka z brokułem Pasztet jaglano-dyniowy Obiadowa surówka z kapusty pekińskiej
Chleb mleczny żytni na zakwasie Mini pizzerinki Gofry z ricottą
Chleb mleczny z ryżem na drożdżach Kompot z antonówki i pigwy Mini naleśniczki z ananasami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane