Bogracz tradycyjny

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
zdjęcia: 1 z 1
Bogracz tradycyjny
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 50048

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku


trudność: łatwe
czas:

Bogracz tradycyjny - SKŁADNIKI:

Bogracz tradycyjny - PRZYGOTOWANIE:

Wołowinę umyć i pokroić w kostkę. Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. W garnku rozgrzać olej, zarumienić mięso, a następnie dodać cebulę razem z czosnkiem. Mięso podlać wodą i dusić na małym ogniu. Wsypać kminek i przyprawę do gulaszu. Pomidory obrać, pokroić w kostkę i także włozyć do garnka. Paprykę oczyścić z nasion i błon, podzielić na cienkie, krótkie paseczki i także wrzucić do mięsa. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W czasie duszenia bogracz uzupełniać wodą lub bulionem, a sos wymieszać z przecierem pomidorowym. Całość posypać solą, pieprzem i wymieszać. Podawać z pieczywem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Bogracz tradycyjny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy
Sałatka z awokado z sosem francuskim Pychotka dla osób na diecie i nie tylko Jajeczny pasztet
Mazurek daktylowy – Zdrowy:) Wielkanocne zajączki Sałatka z awokado
Bliny z jogurtem i kawiorem wg Zub3r'a Ciecierzyca po bretońsku wg Zub3r'a Wiśniak zakręconej
Pain bouillie - chleb zaparzany Kluseczki z jagodami Mielone cebulowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane