tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Bogrcz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis na łatwe w wykonaniu danie Bogracz.

Bogrcz

Składniki:

Bogrcz

 

Sposób przygotowania:

Bogrcz
Mięso umyć pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Lekko opiec , dodać pokrojoną w kostkę cebulę, oprószyć solą i pieprzem, podlać wodą i dusić aż mięso będzie miękki. Marchew, pietruszkę i ziemniaki obrać , pokroić w dorbną kostkę, dodać do mięsa i gotować , aż wszystkie składniki będą miękki. następnie dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, pieprzem , vegetą, słodką i ostrą papryką. Potrwa powinna być pikantna. Kluseczki: jajko wymieszać z 3 łyżkami mąki i szczyptą soli. Ciasto powinno być gęste. Małą łyżeczką nakładać ciasto na gotującą się potrawę.