rafik

rafik

Kucharz
[Przepisów: 4]

Bolonneze / Spaghetti /

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

polecam najepsze ze spaghetti

Bolonneze / Spaghetti /

Składniki:

Bolonneze / Spaghetti /

 

  • 500g miesa mielonego/wolowo-wieprzowego/
  • 2 duze marchewki /w kosteczke/
  • 2-4 cebule / kosteczka/
  • 4 naciowego selera /kosteczka/
  • 4-6 pomidorow /kostka/
  • 0,5 l bulionu /warzywny lub z kury /
  • 1-2 lisc laurowy
  • 1 lyzeczka oregano
  • lyzka oleju
  • 4-6 lyzeczek przecieru pomidorowego
  • tarty parmezan /lub inny ser/
  • sol,pieprz
  • cukier- jesli jest za kwasny
  • dodatki: pieczarki, papryka, ostra papryka

 

Sposób przygotowania:

Bolonneze / Spaghetti /
Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kosteczke /pamietajac o selerze dobrze obrac bo zawiera wlokna ktore sa ciezkie do pokrojenia/ i podsmazamy w garnku, nastepnie dodajemy mieso mielone i podsmazamy je do utraty 3/4 soku , sol i pieprz do smaku,pomidory, oregano, lisc laurowy, podsmazamy z pomidorami do utraty 3/4 soku nastepnie zalewamy bulionem i dodajemy przecier pomidorowy, gotujemy na malym ogniu . Podajemy z spaghetti i parmezanem/lub innym serem/ mozna dodac czosnek 1-2 zabki