eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Boloński garnek Eli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dostałam nagrodę z Winiar,więc wykorzystuję,z mała modyfikacją.

Boloński garnek Eli

Składniki:

Boloński garnek Eli

 

  • 25 dkg makaronu rurki
  • 40 dkg mięsa mielonego
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów bez skórki-425 g
  • 4 łyżki oleju
  • 1 opakowanie Pomysł na boloński garnek

Sposób przygotowania:

Boloński garnek Eli
Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Oczyszczone pieczarki pokroić w półplasterki.W dużym rondlu rozgrzać olej,dodać mięso i przesmażyć.Do mięsa dodać pieczarki,cebulę,czosnek i jeszcze razem smażyć,aż cebula będzie szklista.Do rondla dodać pomidory z zalewą,pomysł na rozmieszany z 500 ml wody i suchy makaron.Wszystko razem zagotować i dusić pod przykryciem 15-20 minut,aż makaron będzie miękki.Smacznego!