madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Bopki Pawiana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Nazwa trochę śmieszna ale ciasto naprawdę pyszne.

Bopki Pawiana

Składniki:

Bopki Pawiana

 

  • 375 gram serka homogenizowanego naturalnego
  • 1 szt biszkopt
  • 3 galaretki cytrynowe
  • 2 śmietany kremówki po 200ml
  • 1 czekolada mleczna
  • 1 opakowanie murzynków ( ciepłych lodów)

Sposób przygotowania:

Bopki Pawiana
Na gotowym spodzie biszkoptowym upieczonym lub kupnym, układamy murzynki przekrojone wzdłuż. ( Ja kupuję w Lidlu opakowanie zawiera 12 szt) Galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wody, gdy zacznie gęstnieć dodajemy serek oraz kremówkę ubitą na sztywno. Śmietany nie słodzimy gdyż ciepłe lody i galaretka są już wystarczająco słodkie. Przygotowaną masę wlewamy na biszkopt z murzynkami, a na wierzch trzemy na tarce o dużych oczkach czekoladę.