marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Borówki z jabłkami i chrzanem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Chrzan umyć,oskrobać i zetrzeć,skropić kwaskiem,dodać skórkę pomarańczową i cytrynową,wino i przetarte borówki.Wymieszać wszystko i doprawić

Borówki z jabłkami i chrzanem.

Składniki:

Borówki z jabłkami i chrzanem.

 

  • 20 dkg.borówek smażonych z jabłkami,
  • 6 dkg.chrzanu,
  • 1-2 kieliszki wina owocowego czerwonego,
  • musztarda,
  • 1 cytryna,
  • kwasek cytrynowy,
  • 5 dkg.smażonej skórki pomarańczowej,
  • ocet,
  • cukier,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Borówki z jabłkami i chrzanem.
Chrzan umyć,oskrobać i zetrzeć na drobnej tarce,skropić roztworem z kwasku,dodać drobno siekaną skórkę pomarańczową i cytrynową,sok cytrynowy,wino i przetarte przez sito borówki.Wszystkie składniki wymieszać,doprawić cukrem,solą i musztardą.Podawać do mięsa,dziczyzny.