marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Bostoński poncz herbaciany.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Herbatę z rumem,curacao podgrzewać,mieszając,aż cukier się ro- -zpuści.Przelać do podgrzanych szklanek.Dodać po plasterku cytryny i goździk.

Bostoński poncz herbaciany.

Składniki:

Bostoński poncz herbaciany.

 

  • 1l.mocnej herbaty,
  • 3/4 l.brązowego rumu,
  • 125 ml.curacao triple sec,
  • cukier,
  • 12 cienkich plasterków cytryny,
  • 12 goździków.

Sposób przygotowania:

Bostoński poncz herbaciany.
Esencję herbaciano-rumową z curacao zalać wrzątkiem,a cytrynę sparzyć i wyszorować.Pokroić na plasterki.Napar z herbaty doprawiony rumem i likierem wlać do podgrzewacza i podgrzewając dodać cukru.Mieszać,aż się rozpuści,ale nie gotować przy tym ponczu.Przelać poncz do podgrzanych szklanek.Do każdej porcji napoju dodać plasterek cytryny i jeden goździk.

Tagi:

herbaciany