Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Botwina z cukinią i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczny, warzywno - grzybowy dodatek do obiadu. Młoda botwina duszona z cukinią i podsmażonymi z cebulą pieczarkami.

Botwina z cukinią i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Botwina z cukinią i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Botwina z cukinią i pieczarkami
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Botwinę oczyścić, posiekać. Cukinię pokroić razem ze skórką w ćwierć plasterki. Pieczarki pokroić w półplasterki. W garnku rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę z czosnkiem. Dodać pieczarki i usmażyć je. Do usmażonych grzybów dodać botwinę i cukinię. Dodać też trochę soli i pieprzu. Wymieszać, smażyć, aż wszystko będzie miękkie. Od czasu do czasu zamieszać. Na koniec dodać masło i zioła. Mieszać, aż masło się roztopi i wszystko się połączy. Podawać jako dodatek do obiadu.
Botwina z cukinią i pieczarkami
Oczyszczona i posiekana botwina i pokrojona cukinia.
Botwina z cukinią i pieczarkami
Cebula i czosnek zeszklone na rozgrzanym oleju.
Botwina z cukinią i pieczarkami
Pokrojone w półplasterki pieczarki dodane do cebuli z czosnkiem.
Botwina z cukinią i pieczarkami
Masło i zioła dodane do podsmażonych z grzybami warzyw.

Tagi:

zioła cukinia