.Dominika.

.Dominika.

Szef Kuchni
[Przepisów: 27]

Bounty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto o smaku batona bounty.

Bounty

Składniki:

Bounty

 

  • Ciasto:
  • 5jaj
  • ¾ szkl. Mąki tortowej
  • ½ szkl. Cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Krem:
  • 3 szkl. Mleka
  • 1 budyń
  • ½ szkl. Cukru
  • 25 dag wiórek kokosowych
  • 1 cukier waniliowy
  • 250g masła lub margaryny
  • Polewa:
  • 200g czekolady
  • 50 g masła

 

Sposób przygotowania:

Bounty
Ciasto: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka dalej ubijać. Na koniec dodać mąkę proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie, dokładnie wymieszać. Piec 30minut 180 stopniach. Krem: Ugotować 2,5 szk. mleka, cukier, c. waniliowy, wiórki kokosowe i masło(margarynę). Gotować na małym ogniu około 20 minut. Budyń rozrobić w 0,5 szk. mleka dodać do gotującej się masy kokosowej. Wymieszać, odstawić do stygnięcia. Wyłożyć na ciasto. Polewa: Rozpuścić masło (margarynę) gdy ostygnie polać ciasto. Odstawić do lodówki.