Karp

Mój Karp smażony panierowany
Smaczna prosta w przygotowaniu rybka :)
Karp w galarecie
Karp w galarecie obowiązkowo musi być na święta polecam.

Śledzie

Śledzie po kaszubsku
Żadne święta nie mogą obyć się bez śledzi. Proponuję przygotować śledzie po kaszubsku, mają słodko-ostry smak.
Sałatka śledziowa z pomarańczą
Sałatki śledziowe zazwyczaj robimy na wytrawnie,moja propozycja z pomarańczą i jabłkiem zachwyci każdego kto lubi owocowe smaki,polecam na wigilijny stół.

Kapusta z grzybami

Wigilijna kapusta z grzybami leśnymi
Święta już tuż, tuż, więc dla tych, którzy mają w planach przygotować jakieś danie wigilijne, a niekoniecznie wiedzą jak się za nie zabrać ja polecam tę kapustkę. Prosto, smacznie, tradycyjnie:)
Kapusta z grzybami i majerankiem
Kapusta z grzybami to sztandarowe danie bez którego nie wyobrażam sobie Wigilii. Dodatek sporej ilości grzybów sprawia, że kwaskowa kapusta zyskuje zupełnie nowy smak, a majeranek świetnie komponuje się ze smakiem dania.

Barszcz czerwony

Barszcz z pieczonych buraków z uszkami
Barszcz to żelazny punkt wigilijnego menu. Przygotowany z pieczonych buraków ma głęboki lekko słodkawy smak. W towarzystwie grzybowo-kapuścianych uszek smakuje wybornie.
Barszcz czerwony czysty
Pyszny, gleboko czerwony barszcz. Esencjonalny, gotowany wylacznie na warzywkach, bez dodatku octu.

Makowiec

Dwa w jednym czyli seromakowiec
Mój pierwszy seromakowiec. I na pewno nie ostatni. Co prawda z gotową masą makową ale wzbogaconą kandyzowaną skórką pomarańczową i cytrynową. Wyszedł smaczny i na święta upiekę na pewno.
Świąteczny makownik
W moim rankingu makowców jest on na pierwszym miejscu. POLECAM!

Bigos

Bigos cygański z podgrzybkami
Ten nietypowy bigos pięknie pachnie lasem i ma przy tym słodko-kwaśny smak. Można go przygotować również z mrożonych grzybów i cieszyć się jego smakiem zimą.
Staropolski bigos
Tradycyjny polski bigos-choć robię go parę razy do roku dla mnie zawsze pachnie świętami,za każdym razem wychodzi mi inaczej,ciekawe czemu? Najlepszy jest po paru dniach odgrzewany.

Królik

Królik z pieczarkami i cebulą
Królik z pieczarkami i cebulą
Świąteczny Królik w sosie żurawionowym
Mięso królika jest bardzo delikatne i chude. Polecam królika na święta z sosem żurawinowym który jest lekko kwaskowy. Grillowana gruszka dodaje fajnego akcentu.

Schab ze śliwką

Świąteczny schab
Prosty schabik a jaki efektowny prawda? Cieszy oczy i podniebienie i takie dania królują na stole w Boże Narodzenie, zapraszam:)

Kluski z makiem

Kluski z makiem
To danie zawsze gości u mnie wśród dwunastu wigilijnych potraw! Stanowi ono słodkie uwieńczenie wieczerzy wigilijnej:) Jest pyszne.
Kluski z makiem
To moje ulubione danie wigilijne.
X