Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Brazylianki z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne babeczki, z bardzo nietypowym składnikiem-kukurydzą., która nie jest wyczuwalna w cieście.polecam, wyprobujcie.

Brazylianki z kukurydzą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brazylianki z kukurydzą

 

  • 2 jajka
  • 1 ,5 szkl.mąki kukurydzianej
  • 0,5 szkl. mąki pszennej
  • 1 puszka kukurydzy Develey
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 1 łyżka margaryny
  • 80 g wiórków kokosowych
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
  • 2- 3 łyżki mieszanki skórek Gold Pack

 

 

Sposób przygotowania:

Brazylianki z kukurydzą
Kukurydzę osączyć, przelać zimną wodą. Zmiksować najlepiej blenderem. Wlewać po trosze mleka, zmiksować, następnie wbić jajka, ponownie zmiksować.Dodać przesiane mąki iwiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.Dodać masło oraz proszek do pieczenia, wymieszać.Na koniec dodać mieszankę skórek i znów wymieszać.Ciasto przelać do przygotowanej formy (u mnie foremki na muffinki].Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. [ muffinki krócej].Ostudzić, podawać oprószone cukrem pudrem lub bitą śmietaną.
Brazylianki z kukurydzą
Kukurydza osączona i zmiksowana w blenderze,
Brazylianki z kukurydzą
Do zmiksowanej kukurydzy dodajemy resztę składników.
Brazylianki z kukurydzą
Na koniec dodajemy skórkę i mieszamy łyżką.
Brazylianki z kukurydzą
Gotowe ciasto przelewamy do foremek na muffinki.