lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Brokułowe babeczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne i bardzo ładne babeczki brokułowe

Brokułowe babeczki

Składniki:

Brokułowe babeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Brokułowe babeczki
Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i bardzo drobno posiekać. Ząbki czosnku obrać, przemyć i również bardzo drobno posiekać albo strzeć na tarce. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę oraz ząbki czosnku. Brokuł umyć, a następnie podzielić na mniejsze części. Na patelnię dać umyte i podzielone brokuły i zalać je białym winem. Całość dusić przez chwilę razem do miękkości. Podduszone brokuły dobrze zmiksować, a później dodać do nich śmietanę i bardzo dobrze pomieszać. Całość zagotować razem. DO tego dodać starty ser biały oraz całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem i solą. Wszystko razem wymieszać. Foremki na babeczki posmarować margaryną, a następnie wlać do nich masę z brokuł, a na koniec wyłożyć je na talerz.

Tagi:

sery ser brokuły