Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Brokułowo-pomidorowa sałatka z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dzięki olejowi arganowemu sałatka ma delikatny orzechowy posmak. Danie wegańskie.

Brokułowo-pomidorowa sałatka z makaronem

Składniki:

Brokułowo-pomidorowa sałatka z makaronem

 

Sposób przygotowania:

Brokułowo-pomidorowa sałatka z makaronem
Brokuł dokładnie płuczemy, dzielimy na różyczki, gotujemy aż będzie półtwardy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru, hartujemy. Makaron również gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie, hartujemy zimną wodą. Paprykę kroimy w cienkie paski, dodajemy do makaronu i brokułów. Ocet winny mieszamy z olejem arganowym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą, cukrem i grubomielonym pieprzem. Polewamy warzywa z makaronem. Dokładnie mieszamy. Dekorujemy umytym i pokrojonym w szesnastki lub ósemki pomidorem.