ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Brokuły pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczny i szybki dodatek do obiadu

Brokuły pod pierzynką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Brokuły pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Brokuły pod pierzynką
Brokuł dzielimy na małe różyczki. Przekładamy na sitko i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą. Garnek stawiamy na kuchence i gotujemy aż do miękkości brokułu. Odcedzamy i odparowujemy. Układamy różyczki na talerzu i smarujemy z góry cienką warstwą majonezu. Następnie posypujemy całość równomiernie ziołami prowansalskimi. Bierzemy kawałek sera żółtego i trzemy go na dużych oczkach tarki jarzynowej. Posypujemy nim równomiernie różyczki brokułu. Całość wstawiamy do mikrofalówki i podgrzewamy ok. 2-3 minut aż ser ładnie się rozpuści. Podawać na ciepło jako dodatek do obiadu,
Brokuły pod pierzynką
Brokuł dzielimy na małe różyczki Przekładamy na sitko i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą Garnek stawiamy na kuchence i gotujemy aż do miękkości brokułu Odcedzamy i odparowujemy Układamy różyczki na talerzu i smarujemy z góry cienką warstwą majonezu Następnie
Brokuły pod pierzynką
Bierzemy kawałek sera żółtego i tarkujemy go na dużych oczkach tarki jarzynowej. Posypujemy nim równomiernie różyczki brokułu