Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Brokuły w panierce 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Doskonałe jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

Brokuły w panierce 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Brokuły w panierce 2

 

Sposób przygotowania:

Brokuły w panierce 2
Brokuł opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą (tyle, żeby warzywo było przykryte). Do wody dodać trochę soli. Brokuł ugotować prawie do miękkości, następnie odcedzić, lekko przestudzić i podzielić na poszczególne różyczki. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Różyczki brokuła maczać w rozbełtanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Każdą różyczkę brokuła w panierce lekko oprószyć solą i pieprzem. Smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę.
Brokuły w panierce 2
Brokuł ugotowany w osolonej wodzie i odcedzony.
Brokuły w panierce 2
Ugotowany i przestudzony brokuł podzielony na poszczególne różyczki.
Brokuły w panierce 2
Różyczki brokuła w panierce smażone na oleju.