Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1730]

Brokuły w panierce 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

Brokuły w panierce 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Brokuły w panierce 2

Sposób przygotowania:

Brokuły w panierce 2

Brokuł opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą (tyle, żeby warzywo było przykryte). Do wody dodać trochę soli. Brokuł ugotować prawie do miękkości, następnie odcedzić, lekko przestudzić i podzielić na poszczególne różyczki. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Różyczki brokuła maczać w rozbełtanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Każdą różyczkę brokuła w panierce lekko oprószyć solą i pieprzem. Smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę.