Brokuły w panierce 2

Brokuły « poprzedni | następny »
Beatris offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1564
zdjęcia: 1 z 4
Brokuły w panierce 2
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Doskonałe jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Brokuły w panierce 2 - SKŁADNIKI:

  • 1 brokuł
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Brokuły w panierce 2 - PRZYGOTOWANIE:

Brokuł opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą (tyle, żeby warzywo było przykryte). Do wody dodać trochę soli. Brokuł ugotować prawie do miękkości, następnie odcedzić, lekko przestudzić i podzielić na poszczególne różyczki. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Różyczki brokuła maczać w rozbełtanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Każdą różyczkę brokuła w panierce lekko oprószyć solą i pieprzem. Smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Brokuły w panierce 2  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Brokuły
Jesienna jajecznica Brokułowa z tortellini Placki z kurczaka z brokułem i słonecznikiem
Sałatka brokułowa z sosem czosnkowo-koperkowym Zupa krem z brokuła Krem brokułowy z curry
Kolorowa sałatka z suszonymi jabłkami Gozleme- Tureckie kanapki z patelni Krem ziemniaczano-brokułowy z rozmarynem
Pieczone ziemniaki z filetem i brokułem Zupa brokułowa Eli Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane