VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Brokuły w panierce z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Bardzo prosty i pachnący dodatek do obiadu. W smaku przypominają przygotowywany w podobny sposób przez mamę kalafior.

Brokuły w panierce z serem

Składniki:

Brokuły w panierce z serem

 

Sposób przygotowania:

Brokuły w panierce z serem
Brokuł dokładnie myjemy, rozdzielamy na różyczki. Gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Pilnujemy aby się nie rozgotowały. Odcedzamy i studzimy.

Następnie panierujemy w przyprawionym solą i pieprzu jajku oraz obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

Jeszcze gorące posypujemy startymi wiórkami żółtego sera. 

Tagi:

warzywa