evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Brotola w panierce kukurydzianej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierwszy raz jadłam tę rybę i powiem krótko-jest przepyszna i ma delikatne białe mięso-Polecam !!!

Brotola w panierce kukurydzianej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Brotola w panierce kukurydzianej

 

  • 3 tuszki Bortoli
  • 1 jajko kurze surowe
  • mąka kukurydziana do panierowania
  • olej do smażenia
  • Przyprawy:
  • cytryny,przyprawa fish masala,sól morska i pieprz świeżo mielone wg.uznania,oprócz cytrynki.

Sposób przygotowania:

Brotola w panierce kukurydzianej
Rozmrożone tuszki myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Moje nie miały łusek.Ale jeśli ktos trafi że są to łuski usuwamy. Każdą tuszkę skrapiamy cytrynką i posypujemy przyprawami. (tak jak pisałam przyprawy wg.uznania) Następnie maczamy w roztrzepanym jaku potem w mące kukurydzianej i smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor i gotowe. Podajemy z czym kto lubi :)
Brotola w panierce kukurydzianej
Każdą tuszkę skrapiamy cytrynką i posypujemy przyprawami. (tak jak pisałam przyprawy wg.uznania)
Brotola w panierce kukurydzianej
Następnie maczamy w roztrzepanym jaku potem w mące kukurydzianej . . .
Brotola w panierce kukurydzianej
smażymy z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor i gotowe.. . . .