WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Brownie dyniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jedno z moich ulubionych ciast, czyli czekoladowe brownie tym razem z musem dyniowym. Wilgotne, ciekawe w smaku i sycące.

Brownie dyniowe

Składniki:

Brownie dyniowe

 

Sposób przygotowania:

Brownie dyniowe
Dynię obieramy, kroimy w kostkę i pieczemy lub gotujemy na parze, aż będzie miękka. Studzimy dokładnie, dodajemy posiekaną czekoladę i olej. Blendujemy na jednolitą masę.

Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, masę dyniową oraz mąkę z proszkiem do pieczenia, cynamonem i solą. Dokładnie wymieszaną masę wlewamy na blaszkę, pieczemy w180 stopniach ok 50 minut.

Po ostygnięciu polewamy polewą czekoladową i posypujemy orzechami.

Tagi:

dynia