SUPERPRZEPIS

Brownie z cukinią i orzechami

  • 1
  • Alex_M
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9
Brownie z cukinią i orzechami Więcej zdjęć (5)

Pyszne czekoladowe ciasto a’la brownie z dodatkiem cukinii, nadaje wilgoci, w smaku nie wyczuwalna więc można przemycać niejadkom ;)

Składniki:

Brownie z cukinią i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Brownie z cukinią i orzechami
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce. Lekko odcisnąć z soku. Do jednej miski wlać jogurt naturalny, olej i wbić jajko. Wymieszać dokładnie. Dodać startą cukinię. Do drugiej miski wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukier. Następnie wsypać kakao i orzechy. Czekoladę wrzucić do rozdrabniacza i zmiksować, dodać do pozostałych suchych składników. Wymieszać. Zawartość drugiej miski wsypać do pierwszej, wymieszać łyżką. Przełożyć do formy (18x28cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Piec około 35 minut w 180 stopniach. Wystudzić i pokroić w kwadraty. Można przed podaniem posypać orzechami. 
Brownie z cukinią i orzechami
cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce
Brownie z cukinią i orzechami
w jednej misce wymieszać mokre składniki
Brownie z cukinią i orzechami
a w drugiej wymieszać wszystkie suche składniki
Brownie z cukinią i orzechami
zawartość obu misek wymieszać i przełożyć do formy