ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Brukselka z piekarnika

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jako dodatek do dania głównego, zapieczona z parmezanem

Brukselka z piekarnika Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brukselka z piekarnika

 

Sposób przygotowania:

Brukselka z piekarnika
Brukselkę myjemy i wrzucamy do gotującej się, osolonej w większym garnku wody. Gotujemy ją do miękkości (jakieś 20 minut). Następnie odcedzamy. W tym czasie przygotowujemy posypkę: mieszamy bułkę tartą z parmezanem, startym czosnkiem,natką.brukselkę przekładamy do naczynia żaroodpornego i skrapiamy oliwą, solimy ,pieprzymy i posypujemy posypką. Zapiekamy ok. 10 minut w temp.200 stopni. Smacznego :)
Brukselka z piekarnika
Brukselkę gotujemy najpierw do miękkości
Brukselka z piekarnika
Przygotowujemy posypkę z podanych składników
Brukselka z piekarnika
Brukselkę skrapiamy oliwą i posypujemy mieszanką
Brukselka z piekarnika
Brukselka w naczyniu tuż przed włożeniem do piekarnika