aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Brukselki z warzywną zasmażką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Brukselkowa niedzielna uczta - zdrowo i tanio!!

Brukselki z warzywną zasmażką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Brukselki z warzywną zasmażką

 

 

Sposób przygotowania:

Brukselki z warzywną zasmażką
Do garnka wlewamy wodę i ją solimy, po czym wstawiamy ją na duży płomień. Warzywa wszystkie dokładnie myjemy i obieramy brukselki z zewnętrznej ciemnej warstwy listków. Tak umyte i obrane dajemy je do wody i gotujemy. Następnie cebulkę, kiełbaskę śląską, pomidorka oraz paprykę jak i szczypiorek drobno siekamy w kostkę. Na średni ogień wstawiamy patelnię i polewamy ją olejem rzepakowym, tak aby zakryć jej powierzchnię. Na rozgrzany olej dajemy kolejno cebulkę ze szczypiorkiem i kiełbaskę, jak nam się usmaży odpowiednio do zarumienienia, to dodajemy żółtą paprykę i pomidorka. tak wszystko mieszamy aż ładnie się nam podsmaży i przyprawiamy przyprawami. W między czasie odcedzamy ugotowaną brukselkę. Danie podajemy na talerzu. SMACZNEGO !!
Brukselki z warzywną zasmażką
Wszystkiw warzywa dokładnie myjemy w wodzie
Brukselki z warzywną zasmażką
Następnie gotujemy w osolonej wodzie brukselkę
Brukselki z warzywną zasmażką
Kiełbaskę śląską wraz z warzywami kroimy drobno w kostkę
Brukselki z warzywną zasmażką
I wszystko smażymy na podgrzanym wcześniej oleju rzepakowym.